КИА Соул отличен с награда за дизайн Red Dot

КИА Соул отличен с награда за дизайн Red Dot

КИА Соул отличен с награда за дизайн Red Dot

Изцяло новият КИА Соул получи престижната награда за дизайн Red Dot. Корейският автомобил спечели короната в категория 2014 „Продуктов дизайн”. Това е втора престижна награда за новия Соул, след отличието iF Product Design Award получено само преди седмици.

Новият КИА Соул е разработен от дизайнерския екип на марката под ръководството на Питър Шрайер, президент и главен дизайнер на КИА Моторс Корпорейшън. 

„Изпитвам гордост и задоволство от наградата Red Dot за КИА Соул. Когато първото поколение Соул беше лансирано на международните пазари, наградата за дизайн изигра ключова роля в разпознаването на модела и неговия отличителен стил от една по-широка аудитория. Предизвикателството, което имахме, създавайки новия модел, бе да запазим силния му индивидуален характер, който допринесе за успеха на предшественика му, като същевременно облагородим новата визия. И ето че дизайнерският ни екип се справи блестящо с поставената задача! Новият КИА Соул е с доста по-зряла визия, отличителна външност и подчертан индивидуализъм”, заяви Питър Шрайер.

Една от най-известните и почитани награди за производствен дизайн по света - Red Dot, се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955 г. Тази година са постъпили 4 815 заявки от 53 страни. Журито се състои от 40 популярни международни експерти в областта на дизайна. Те внимателно изследват и тестват продуктите, като ги оценяват според критериите иновативност, функционалност, ергономия, надеждност, екологична съвместимост и високо качество. Наградата получават само моделите с приложени най-високи стандарти за дизайн. Тази година отличията ще бъдат връчени на 7 юли в опера Alvar Aalto, гр. Есен, Германия.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ