"Мерцедес” показа интериора на новия Майбах

Компанията Mercedes-Benz е в разгара на подготовката за премиерата на най-скъпата и луксозна модификация на флагманския си седан S класа. Именно с нея, на пазара ще се завърне бранда Maybach. Знаменитата марка обаче ще се трансформира като приставка към името на седана.

Най-разкошният представител на S класата  ще се казва Mercedes-Maybach S600, а производителят вече го анонсира като „най-добрият автомобил” в света. „С новия седан ще откликнем на най-взискателните изисквания на потребителите от цял свят.”, твърдят от компапията производител.

Mercedes-Maybach S600 ще  е с 12-цилиндров двигател и удължено шаси за по-голям комфорт на пасажерите в задната част на салона. Вторият ред седалки в автомобила ще се състои от две отделни кресла с електронно регулиране, а интериорът е решен в съчетание на скъпа кожа, с екзотичен вид дървесина и метални приставки.

Техническите характеристики засега са тайна. Известна е само датата на премиерата: Mercedes-Maybach S600 ще дебютира почти едновременно на изложенията в САЩ и Китай, които съответно започват на 20 ноември в Гуанчжоу и на 21 ноември в Лос Анжелис. Неофицално потвърдено все още, стартовата цена на автомобила ще бъде около 300 000 евро.

Възраждането на „Майбах” не е единствения проект на компанията в суперлуксозния сегмент. Тя планира и премиера на лимузина под суббранда Pullman, която ще е с около метър по голяма от стандарната S-класа и, според някои източници, ще е с три реда кресла.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ