Подготвят пътищата за зимата

Подготвят пътищата за зимата

Подготвят пътищата за зимата

От днес се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. 3 000 снегопочистващи машини са готови да посрещнат първия сняг.

Режимът вече е въведен по рисковите места – високопланински пътища и проходите като Петрохан, Шипка, Предела, участъци от пътища в област Смолян. От 1 ноември в областните пътни управления са въведени 24-часови дежурства.

От днес и поддържащите фирми трябва да преминат на 24-часов режим. Те ще започнат да обработват пътищата като вече разполагат с необходимото количество сол и пясък.
Снегопочистващата техника е оборудвана с GPS, но успоредно с това ще се осъществява и снимков контрол, за да се проследява качеството на изпълнените дейности.

Тази година за снегопочистване са заделени 60 милиона лева.

В началото на месеца КАТ стартира акция „Зима“, целяща да организира превантивни действия за намаляване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия през есенно-зимния период; да осигури пълната подготовка и оборудване на автомобилите и останалите превозни средства за движение при зимни условия; да подобри уличното осветление и другите условия за безопасност в населените места и извън тях.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ