Спортен дух и естетика в новото BMW Серия 4 Купе

Спортен дух и естетика в новото BMW Серия 4 Купе

Спортен дух и естетика в новото BMW Серия 4 Купе

Олицетворение на естетика и спортен дух в премиум сегмента е новото BMW Серия 4 Купе. То затвърждава лидерските претенции на марката сред конкурентите от целия свят. Четвъртото поколение на средно голямото купе въплъщава самата дефиниция за изключително присъствие на пътя, ненадмината динамика и максимална радост от шофирането.

Новото BMW Серия 4 Купе е с перфектни пропорции и в същото време демонстрира завършека на едно развитие. Цифрата 4 в означението означава началото на нова ера при купетата и подчертава не само индивидуалния дизайн, но и повишението на спортната динамика, по-високата ексклузивност и по-осезаемо диференциране спрямо BMW Серия 3. В същото време с тази номенклатура BMW реферира към най-добрите традиции на големите купета на BMW от Серия 6 и Серия 8.

 Динамичните пропорции на новото BMW Серия 4 Купе са променени значително в сравнение с BMW Серия 3 Купе. Дължината на автомобила е увеличена със само 26 мм (4 638 мм), но удълженото с 50 мм междуосие (2 810 мм) и снижената с 16 мм линия на покрива (1 362 мм) подчертават още по-интензивно спортно-издължения силует на купе. В комбинация с типичните за марката къси надвеси, дългия преден капак и изтеглената назад пътническа клетка с плавна линия на покрива се създава перфектния визуален баланс на силуета.

Нов елемент при BMW Серия 4 Купе са т.нар. Air Breathers, разположени в задната част на арките на предните калници, които допринасят за намаляване на въздушното съпротивление в тази област. Заедно с Air Curtains те подчертават спортния характер на дизайна и в същото време визуализират иновативните аеродинамични решения, реализирани от BMW в рамките на стратегията за развитие BMW EfficientDynamics.

Още с въвеждането си на пазара спортният модел ще се предлага с един щестцилиндров и два четирицилиндрови двигатели оборудвани с технологията BMW TwinPower Turbo, която комбинира спортна характеристика на мощността с ненадмината ефективност.

BMW 435i Coupe, BMW 428i Coupe и BMW 420d Coupe са с мощност от 135 кВт/184 к.с. до 225 кВт/ 306 к.с. Тези изключително модерни агрегати позволяват на BMW Серия 4 Купе да постигне не само впечатляващо ускорение и еластичност, но и в комбинация с интелигентната олекотена конструкция са гаранция за още по-висока динамика на управлението при значително понижен разход на гориво.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ