Тойота представя нова система за защита при катастрофи

Тойота представя нова система за защита при катастрофи

Тойота представя нова система за защита при катастрофи

Тойота ще представи нова система за активна безопасност  по време на автосалона в Женева, който започна на 3 март. Към края на годината системата Toyota Safety Sense ще е достъпна за 70% от новите автомобили на компанията, съобщава сайтът JcNews.

Нововъведението ще помага за предотвратяване на сблъсъци или за смекчаването им, така че шофирането да бъде безопасно както за водача, така и за останалите участници в движението. Компанията анализирала нещастните случаи на пътя в реални условия и използвала информацията, за да създаде Toyota Safety Sense.

Концепцията има пет компонента – умна система за паркиране, активни системи за предотвратяване на аварии, системи за подготовка за сблъсък, пасивна система за сигурност, смекчаваща последиците от сблъсък, както и системи, които сработват след катастрофата.

 Toyota Safety Sense е обединила в обща система тези пет компонента. Тя ще предупреждава за възможен удар, като отчита градския трафик, ще има технология за разпознаване на пешеходци, ще съобщава , ако колата излезе от платното, ще има адаптивен круиз-контрол. Някои от моделите ще получат и автоматични дълги светлини, както и система за разпознаване на пътните знаци.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ