Шефът на Рено оглави Европейската асоциация на автомобилните производители

Шефът на Рено оглави Европейската асоциация на автомобилните производители

Шефът на Рено оглави Европейската асоциация на автомобилните производители

Бордът на директорите на Европейската асоциация на автомобилните производители (АСЕА) избра Карлос Гон, председател и изпълнителен директор на Renault, за своя нов президент.

Карлос Гон поема поста от Филип Варен, бивш Председател на Борда на директорите на PSA Peugeot Citroen. Промяната влиза в сила веднага.

„Гон ще ръководи ACEA през един много важен период на политически преход в Европа. Под неговото ръководство, АСЕА ще продължи фокуса върху ключовите препоръки към нашата политика, които са тласък към иновациите, подсилване на растеж чрез международна търговия и призив за по-благоприятни регулаторни рамки“, коментираха от организацията.

Карлос Гон се присъединява към Michelin през 1978 г. като мениджър на фабриката Le Puy във Франция. Той заема позицията на главен оперативен директор на южноамериканските дейности на Michelin, базирана в Бразилия преди да бъде назначен като председател и главен изпълнителен директор на Michelin Северна Америка през 1989 г.

Той се присъединява към Renault като изпълнителен вицепрезидент през 1996 г. В допълнение към ръководене дейностите на Renault, той е отговорен за развойната дейност, автомобилното инженерство и развитие, производството, покупките. Карлос Гон се присъединява към Nissan Motor като главен оперативен директор през юни 1999 г. и е назначен за главен изпълнителен директор през 2001 г.

Карлос Гон е председател на Renault от май 2005. Той е назначен като председател и главен изпълнителен директор на Renault на 6 май 2009 г. Карлос Гон е също така директор на АвтоВаз и член на борда на директорите на бразилската банка Itau Banco.

Карлос Гон е член на Международния Консултативен Съвет на Университета Tsinghua, Пекин, Китай. Той е също така член на Международния Консултативен Съвет на Американския университет в Бейрут, Ливан и е член на Стратегическия Съвет на Saint Joseph University, Бейрут, Ливан.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ