„Литекс Моторс” вече и в Румъния

„Литекс Моторс” вече и в Румъния

„Литекс Моторс” вече и в Румъния

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс” стартира износ на автомобили за Румъния. На 11 август в северната ни съседка бе подписан договорът за сътрудничество с румънския вносител Alexandros Motors, съобщиха от българската компания.

Това е поредната крачка към разширяване мрежата от партньори на „Литекс Моторс” в Централна и Източна Европа. Автомобилите, произведени в България, вече се предлагат в Италия, Македония и Сърбия. Компанията очаква значителен ръст на продажбите зад граница, като планира и сериозно навлизане на пазарите в Словакия и Унгария.

 „Литекс Моторс” ще стартира износа за Румъния със SUV автомобила Great Wall H6 и пикапа Steed 5, като и двата модела ще се предлагат с бензинови и дизелови двигатели. Мрежа от 20 дилърски предствителства, разположени в най-големите румънски градове, ще осигурява дистрибуцията и поддръжката на автомобилите, произведени в България.

Alexandros Motors има дългогодишен опит в дистрибуцията и продажбата на нови и употребявани автомобили. Румънската компания е ексклузивен представител на King Long – автобусен производител и Shangli – производител на мотокари.

Сътрудничеството между „Литекс Моторс” и Alexandros Motors ще доведе до значително увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар и едновременно с това ще засили присъствието на автомобилния производител в Централна и Източна Европа, посочват от българската компания.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ