Ражда се втората по големина авиокомпания в Европа

Ражда се втората по големина авиокомпания в Европа

Ражда се втората по големина авиокомпания в Европа

Акционерите на испанската авиокомпания „Иберия” одобриха сливането с британския авиопревозвач „Бритиш Еъруейз”. Сключването на сделката ще създаде втората по големина авиокомпания в Европа, предава „Франс прес”. Часове по-рано акционерите на „Бритиш Еъруейз” в Лондон също подкрепиха сделката.

По този начин акционерите на двете компании изпълниха последното условие за сливането, което официално ще стане факт, когато акциите на новата холдингова компания International Airline Group (IAG) бъдат пуснати на фондовата борса в края на януари.

"IAG е регистрирана като испанска компания с данъчен адрес в Мадрид, където ще се провеждат заседания на борда на директорите и общи събрания на акционерите. Нейната финансова и оперативна централа ще се намира в Лондон. Много сме щастливи, че акционерите одобриха сливането на Иберия и на Бритиш Еъруейз", съобщи в комюнике, публикувано в интернет директорът на „Иберия” Антонио Васкес. "Без съмнение това е историческо споразумение, което ще създаде глобална група, която да ръководи бъдещия процес по консолидация на авиобизнеса", се казва още в комюникето.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ