Акциите в САЩ се раздвижиха след добри новини за потреблението

Акциите в САЩ се раздвижиха след добри новини за потреблението

Акциите в САЩ се раздвижиха след добри новини за потреблението

Индексите тръгнаха лошо, но затвориха на зелено в четвъртък. Колебанията у инвеститорите се породиха след възобновени съмнения за възстановяването на световната икономика заради дълговата криза в Гърция. Малко по-късно обаче положителните данни за потреблението в САЩ раздвижиха пазара, съобщи CNN.

Промишленият индекс „Дау Джоунс” добави 30 пункта, или 0,27% и приключи деня на ниво от 10 927 пункта. Широкият индекс S&P 500 се покачи с 4 пункта или 0,3%, и затвори на ниво от 1186 пункта. Главният индекс на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повиши с 0,2% до 2 436,8 пункта

Американската верига за продажби на дребно обяви добри продажби през март покрай великденските празници, което е и добър знак за раздвижване на пазара. Данните за търговия на дребно, известни като продажби от един и същи магазин за магазини, отворени повече от година, нарасна с 9,1% през март спрямо предходната година, по данни на Thomson Reuters.

Щатските индекси се задържаха на отрицателна територия в началото на днешната борсова сесия след лошите данни за пазара на труда по-рано днес. Новите молби за помощи при безработица неочаквано са се увеличили през изминалата седмица и то с 18 000 до 460 000. Така безработицата в САЩ се върна на нивото си от края на февруари.

Доларът спадна спрямо еврото, а спрямо йената се повиши.

Златото поевтиня с 10 цента до 1152,90 долара за унция.

Цената на американския лек суров петрол със срок на доставка през май спадна с 46 цента до 85,39 долара за барел на Нюйоркската стокова борса.

Европейските финансови пазари затвориха със спад след възобновилите се тревоги около финансовите проблеми на Гърция. Лондонският FTSE спадна с 0,86%, френският CAC 40 се понижи с 1,20.%, а германския DAX е надолу с 0,81%. Азиатските пазари също затвориха на червено. Японският индекс Nikkei се понижи с 1,1%, а хонгконгският Hang Seng затвори загуби 0,28%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ