Затвори

Защо да остана в България? А защо не?

Въпроси като „Защо да остана в България?” ще са основен акцент в конферентната програма на форума „Кариера в България: Защо не?”. Шестото поредно издание на инициативата ще се проведе на 12 септември 2013 г. в Интер Експо Център, София. В момента на www.karieravbulgaria.com тече безплатната регистрация за всички българи с опит и/или образование в чужбина, които искат да научат повече за възможностите за професионална реализация в България.

Организаторите от сдружение Тук-Там и фондация Идентичност за България вече над 5 години събират отговори на въпроси като “Защо се върна в България?”. Тази година форумът ще опита да събере впечатленията на онези, които вече от няколко години да се завърнали и установили. Програмата ще се излъчва онлайн, благодарение на Kabinata и OFFNews. За първа година в различни градове българи по света ще организират и локални събития, за да гледат форума, да обсъждат темите и да задават въпроси онлайн на гостите.

Събитието и тази година е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина.

Форумът ще бъде открит от ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, който също се завръща в родината, след като работи навън.

Първата панелна дискусия от семинарната програма ще бъде на тема “България 2020: Перспективи и рискове”, на която модератор ще бъде журналистът Иван Бедров. С нея ще започне преходът от общото към личното, който ще е акцент на тазгодишното издание на форума. Участници в дискусията ще бъдат и две дами на позиция изпълнителен директор (Зоя Паунова от Астра Зенека и Елица Панайотова от София Тех Парк).

Събитието ще представи и амбициозното “Кафене на секторите”, в което са поканени цели 18 лектора. Във всеки сектор ще има по двама лектори - сферите са Предприемачество; Образование и култура; Финанси, банково дело и консултантски услуги; IT; Право и данъци; Маркетинг, реклама и PR; НПО и гражданско общество; Обществен сектор; Индустрия.

Като част от програмата ще вдъхновяват няколко 10-минутни презентации на тема “Успехът в България”. Всеки от лекторите ще сподели своите “рецепти” за успешна реализация в родината и своите причини да бъде тук. Сред говорителите са редица предприемачи като Адел Закут, Елена Маринова, Маги Малеева, Невен Дилков, Свилен Класанов и Цветан Лъжански.

Финалната дискусия ще даде възможност на поканените лектори да споделят в кратки презентации защо са избрали да останат в България. Поканени са хора, които са в родината от 3, 5, 10 или повече години, като например Константин Христов от Sensika и Симона Чаръкчиева от Vivacom. Поканени са и участници от проекта “Аз избрах! Кариера в България. Защо не?”, който от тази година събира историите за успеха на завърнали се българи.

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации. След успешното приключване на програмата, участниците във форума ще могат да се позабавляват на After Party от 21:00 в Studio 5 (НДК).

Пълната програма на форума може да се види на http://www.karieravbulgaria.com.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 16.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 16.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67222
0.598007
CNY
10
2.49873
4.00203
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21574
0.451316
RUB
100
2.68208
37.2845
USD
1
1.6688
0.599233