Кабинетът пише 30 мерки в подкрепа на бизнеса

Кабинетът пише 30 мерки в подкрепа на бизнеса

Кабинетът пише 30 мерки в подкрепа на бизнеса

До дни правителството ще излезе с пакет от предложения за подкрепа на българския бизнес. Става въпрос за около 30 мерки, които не са толкова антикризисни, колкото за подкрепа на устойчивия растеж на българския бизнес при излизането от кризата, съобщи финансовият министър Симеон Дянков в парламента. Там той от сутринта отговаря на депутатски питания за вдигането на здравната вноска, за замразяването на заплатите, за разходите в бюджета.

Едва към средата на годината може да се мисли за евентуална корекция на бюджета, когато е ясно как се развива икономиката, има ли изненади заради кризата и дали те са положителни или не, коментира Дянков.

Дотогава трябва да сме готови, да имаме съответните мерки и да видим кои са непопулярни, но трябва да се направят, и кои са лесно изпълнимите, отбеляза още той. Според него е демоде да има антикризисен щаб. Подобна формация по-скоро трябва да се посвети на устойчивия растеж, посочи финансовият министър.

Той отново призова да не се правят допълнителни харчове, и ако има такива, да се мисли откъде да се вземат допълнителни пари, за да се покрият.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ