Личните лекари отмениха стачката, от четвъртък работят

Личните лекари отмениха стачката, от четвъртък работят

Личните лекари отмениха стачката, от четвъртък работят

От четвъртък се прекратяват стачните действия на общопрактикуващите лекари. Съобщението направи д-р Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, след като се увери, че колегите му са получили забавени си пари за януари. Това не е благодеяние, това не е бонус. Трябваше да окажем натиск, за да получим това, което сме изработили. Премиерът не си е бръкнал в джоба да ни плати, подчерта той.

Киров обясни, че ма проблем с комуникацията между управляващите и лекарите. "Ако всичко беше чудесно, ние нямаше да си затворим кабинетите. Няма да престанем да търсим истината какво се случва с парите на здравноосигурените. Всичко, което се говори за недостиг, за нас е лъжа. Доказано е, че някои хора не се свенят да лъжат", заяви председателят.

По-рано днес правителството взе решение да предложи на парламента да вдигне здравната вноска с 2% от 1 април. Вицепремиерът и финансов министър Дянков обясни това с недостиг на пари в системата.

Ако парламентът приеме предложението на кабинета, от 1 април здравната вноска за всички работещи ще стане 10% от възнаграждението.

Още по темата:

Правителството все пак гласува по-високата здравна вноска

След нареждане на премиера Дянков си плати здравните права

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ