Мадам L’Oreal укрила 80 млн. евро от данъчните

Мадам L’Oreal укрила 80 млн. евро от данъчните

Мадам L’Oreal укрила 80 млн. евро от данъчните

Най-богатата французойка и наследничка на козметичния гигант L'Oreal Лилиан Бетанкур вероятно държи 80 млн.евро в тайни сметки в Швейцария.

Разкритието направи сайтът Mediapart, който се позовава на нелегални записи на телефонни разговори, а твърденията му бяха размножени от Франс прес. Пикантната подробност е, че записите са направени тайно от иконома на г-жа Бетанкур.

В един от тях, от 27 октомври 2009 година управляващият състоянието на френската милионерка – Патрик дьо Местр й казва: "Трябва да уредим нещата с вашите сметки в Швейцария преди Коледа".

После я успокоява: "На път съм да се погрижа за това и да открия сметка в Сингапур. Защото от Сингапур те не могат да поискат нищо".

Но и напомня: ”Вие, изглежда имате и друга, която е много по-голяма".

Очевидно г-жа L’Oreal и нейният помощник са бързали да уредят нещата преди влизането в сила от 1 януари тази година на данъчно споразумение между Франция и Швейцария, което трябваше да позволи на френските данъчни служби да искат от швейцарските власти отмяна на банковата тайна при предполагаема измама.

Ратифицирането на споразумението малко закъсня заради спор между двете страни по списък с имена на френски данъкоплатци, за които се предполага, че имат скрити сметки в Швейцария.

Франс прес е потърсила коментар от финансовото министерство във Франция по скандалните разкрития, но ведомството дискретно е замълчало.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ