Пътешествията в чужбина - най-добрата форма на обучение на кадрите!

Пътешествията в чужбина - най-добрата форма на обучение на кадрите!

Пътешествията в чужбина - най-добрата форма на обучение на кадрите!

Пътуванията и животът в чужбина винаги са били смятани за полезна храна за душата. Това, което не е толкова известно е, че те са също толкова добри и за компанията.

Хората, които имат международен опит или имат повече от едно гражданство са по-добри в решаването на проблеми и показват повече творчество, твърдят нови изследвания, цитирани от Harvard Business Review. Нещо повече, хората с богат международен опит са по-склонни да създадат нови фирми и продукти.

Екип от учени провел изследване сред 220 MBA студенти. 60% от студентите, които преди това са живели в чужбина, решили поставената им задача, в сравнение с 42% от учениците, които не са живели извън страната си.

Интересното е, че времето, прекарано в пътуване в чужбина, оказва влияние върху творчеството. Животът в други страни повишава и способността на мениджърите да интегрират множество гледни точки по различни въпроси - това, което психолозите наричат "интеграционна сложност".

Освен тези качества, животът в чужбина дава и предимството на разнообразните контакти, които винаги може да са от полза за компанията. В този случай не можете да направите нищо друго, освен да приветствате всяко пътуване в чужбина на членове на мениджърския екип.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ