Разследват Миуча Прада и Патрицио Бертели за укриване на данъци

Разследват Миуча Прада и Патрицио Бертели за укриване на данъци

Разследват Миуча Прада и Патрицио Бертели за укриване на данъци

Италианските власти предприеха разследване за укриване на данъци срещу двамата изпълнителни директори на модния гигант Prada – Миуча Прада и Патрицио Бертели. Това потвърдиха от самата компания, съобщава Би Би Си.

В съобщение Prada посочват, че разследването проверява „верността на определени данни за данъчни действия на двамата във връзка с компании - чуждестранна собственост“. То се завежда, след като Prada обявиха през 2013 г., че ще върнат бизнеса на холдинговата си компания в Италия от Люксембург. Предполага се, че данъчните действия, които се проверяват, са извършени от Прада и Бартели в 10-годишния период, когато Prada бе базирана в Люксембург и плащаше данъци там.

„Нито самата компания, нито което и да е от дъщерните й дружества не е свързано с въпроса", коментира председателят на Prada Карло Маци в изявление пред хонконгската фондова борса, където се търгува компанията. С това той опита да увери инвеститорите, че мерките са предприети лично срещу двамата шефове и не засягат миналите операции на бизнеса. 

Модната къща страда от слаби продажби в Азия и Европа тази година. Тя има 21% спад на печалбите в първото полугодие на 2014 г. Акциите й изгубиха 30% от стойността си през годината. В търговията им този понеделник те поевтиняха с 2%.

Това не е първият случай, в който италианските власти се насочват към бизнеса на световноизвестна модна къща. Миналата година дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана от Dolce & Gabana (D&G) също бяха разследвани.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ