Сирма Груп планира експанзия на пазара в САЩ

Сирма Груп планира експанзия на пазара в САЩ

Сирма Груп планира експанзия на пазара в САЩ

Търговска експанзия на пазара в САЩ, инвестиции в нови продукти и достигане на приходи от продажби от 100 млн. щ. долара през следващите пет - седем години включва нова, агресивна програма за развитие през 2016 на българската софтуерна компания  „Сирма Груп Холдинг“ АД.

Стратегията е одобрена на провелото се на 14 юни годишното Общо акционерно събрание на групата, което е първото след успешното първично публично предлагане (IPO) компанията на Българската фондова борса (БФБ-София) от края на 2015 година.

Независимо от глобалните отрицателни тенденции в ИТ индустрията, „Сирма Груп“ отбелязва ръст на приходите от 21% за 2015 г. на годишна база, е било отчетено още на събранието

Очаква се новоприетата Програма за развитие да спомогне за подготовката на публично предлагане на акциите на „Сирма Груп“ на голяма световна борса в близките между шест и осем години.  За да се гарантира изпълнението на програмата, Общото събрание гласува и предложената от Комитета по възнагражденията към холдинга тристълбова резултатно – ориентирана система за възнаграждение на мениджмънта на дружеството. Чрез нея, в съответствие с добрата практика на корпоративно управление, се постигна пълно съответствие между интересите на членовете на Съвета на директорите и стратегическите интереси на дружеството, става ясно от официално съобщение на компанията.

Оперативното, тактическото и стратегическото възнаграждение на управителите става пряка функция на постигнатите резултати, ръст на приходите и пазарната капитализация на холдинга. За обезпечаването на тази схема, Общото събрание прие ограничено обратно изкупуване на акции. С цел осигуряване на прозрачен и независим контрол на изпълнението на приетите от Общото събрание цели и в съответствие с чл. 6.2 от Националния кодекс за корпоративно управление /НККУ/, Общото събрание е одобрило и създаването на Одитен комитет на „Сирма Груп Холдинг“, съставен от независими опитни висококвалифицирани експерти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ