Съветът на жените в бизнеса стартира конкурс за новите таланти на България

Съветът на жените в бизнеса стартира конкурс за новите таланти на България

Съветът на жените в бизнеса стартира конкурс за новите таланти на България

Започна вторият национален конкурс за студенти, „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016“, който е част от Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“. Началото му постави Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) на специална церемония в столичния Central Park Hotel.

Конкурсът е предназначен за студенти от бакалавърски и магистърски програми в родни и чуждестранни университети, ученици от 12-ти клас и талантливи млади хора с предприемачески дух и иновативни идеи.

До 20 май, те могат да кандидатстват със своите проекти в 4 категории: Екология и градска среда; Финансови услуги за бъдещото поколение; Иновации и технологии; Транспорт и логистика.

Идеите на участниците ще бъдат оценявани от комисия от членове на УС на СЖББ и представители на водещи компании по 4 критерия – ефективност, креативност, приложимост и структура и представяне.

Авторите на най-добрите проекти ще спечелят двумесечен платен летен стаж във водещи компании от публичния и държавния сектор у нас.

Идеите, спечелили първо място в 4-те категории на конкурса, ще бъдат отличени със специалната награда на СЖББ – посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Награди са предвидили и компаниите от инициативата – участие в Лидерската академия на СЖББ, участие във вътрешните корпоративни обучения на организациите, ваучери за пазаруване в търговски вериги, посещение на „АЕЦ Козлодуй“, „Нестле“, „Престиж-96“ и други.

Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на СЖББ е най-мащабната у нас и има за цел да подкрепи младите хора да реализират потенциала си и да потърсят професионална реализация в страната.

Български и международни компании, членове на СЖББ, се обединяват, за да създадат благоприятна среда и стимул за активните и образовани млади хора да стартират своята кариера тук. 

През последните 2 години 57 компании от СЖББ са приели над 3000 стажанти, от които 500 са получили възможност за постоянна работа след приключване на стажа. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ