нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фондация "Атанас Буров" присъди годишните си награди на Румен Янчев и Васил Велев

Румен Янчев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” и Васил Велев,  изпълнителен директор на „Стара планина Холд” АД и председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България са новите носители на наградите на фондация "Атанас Буров" за финансово и индустриално управление.

Призовете бяха обявени и връчени на тържествена церемония в зала "Триадица" на Гранд Хотел София тази вечер.

Настоятелите на фондацията и носителите на приз „Буров”, които участваха в гласуването, определиха Румен Янчев за носител на отличието за финансово управление за 2012 г. Освен председател на УС и изпълнителен директор на ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП", г-н Янчев понастоящем е член на Съвета на директорите на Еuropean Reinsurance Brokers ltd. в Лондон. Председател е на НС на Ютекс Холдинг , член на НС на ПОК ”Доверие”, член на УС на КРИБ и др.

 

Призът "Буров" за индустриално управление бе връчен на Васил Велев, който е изпълнителен директор на "Стара планина Холд” АД от 1999 г. Г-н Велев е и член на бордовете на директорите на над 10 търговски дружества, сред които са М+С Хидравлик АД, Хидравлични елементи и системи АД, Елхим Искра АД, БИК Холд, Фазан АД и др. Член на Съвета на Международния конгрес на промишлениците и предприемачите от 2009г до момента. От 2002 г. е председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, а от 2008 г. е заместник – председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Фондация "Буров" е учредена още през 1992 г.  с мисията да съхранява и развива българските банкерски традиции и да подпомага развитието на банковото и финансовото дело в България. Председател на Управителния съвет понастоящем е Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДСК. Първите награди на фондацията са обявени през 1994 г., а от 2000 г. насам всяка година те се връчват в две категории - Банково и финансово управление и Индустриално управление.

още от Бизнес