Франция подкани Германия да намали данъците

Франция подкани Германия да намали данъците

Франция подкани Германия да намали данъците

Франция призова Германия да намали данъците, за да стимулира  потреблението. Франция отправи призива на фона на напрежението в Европа относно пътищата за балансиране на икономиката в еврозоната, предаде "Франс прес".

Германия, втора в света по износ след Китай, продължава да се придържа към традиционния си икономически модел на големи резерви и големи външни търговски излишъци, което е повод за недоволство от нейните партньори в еврозоната.

Франция би искала Германия да повиши местното потребление на вносни стоки, което да позволи изравняването на търговските баланси в рамките на зоната на единната европейска валута, а Париж е по-недоволен от всякога от позицията на Берлин.

„Нашите усилия трябва да бъдат общи”, каза френският министър на финансите Кристин Лагард. „Например Германия може да намали данъците, за да стимулира местното потребление. Повишаването в местното потребление може да помогне на нашия износ в Германия, която е нашият най-важен икономически партньор”, добави тя.

„Когато трябва да бъдат положени усилия в единна икономическа зона като еврозоната, всички трябва да изиграят своята роля. Тези, които имат дефицит, трябва да го намалят, а тези, които имат излишък, трябва да се превърнат в машинист на нашия локомотив”, обясни Лагард.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ