Хаосът на бюрото = хаосът в главата

Хаосът на бюрото = хаосът в главата

Хаосът на бюрото = хаосът в главата

Нетрадиционна идея как да възвърнете творческото си вдъхновение и заряд за ефективно действие споделя Джейн Морис, основател на консултантската компания Power Up Coaching.  

Мръсното, разхвърляно бюро може да не ви прави впечатление, но определено пречи на желаното от вас развитие и успех, разказва тя пред UTalkMarketing.   

Според нея редовното подреждане на бюрото притежава силата да трансформира работата и да влее в нея поток от здравословна енергия. Защо?  Безпорядъкът в обкръжаващата ни среда е физически израз на хаоса в главата ни. Той е манифестация на блъскащите се вътре в нас страхове, тревоги, претоварване.

Джейн Морис настоява, че слагането в ред на работното пространство в дома или офиса води до лавинообразен положителен ефект в изпълнението на служебните задължения и в живота въобще. Въпреки силната привързаност към личния хаос, който често се смята за „творчески”, подреждането като вид промяна може да премахне чувството за заседналост и липсата на идеи и да предизвика поток от нови хрумвания. Това се отнася особено за тези, които работят в областта на маркетинга.

Затова отделете време и оправете безпорядъка на бюрото като:

  1. Стартирате от определена точка.
  2. Промените отношението си към камарата върху бюрото и пощадите онези неща, които смятате, че наистина са на мястото си.
  3. Намерите съкровищата си. Тоест, определите нещата, без които не можете да работите.
  4. Помислите кои от предметите ви зареждат позитивно и кои ви натоварват с вида си.
  5. Изхвърлите боклука след почистването си бързо, веднага!
  6. Седнете пред почистеното пространство и го погледате известно време.
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ