Шест начина да предизвикате респект

Шест начина да предизвикате респект

Шест начина да предизвикате респект

В бизнес средите едно от най-важните умения е да всяваш респект. Всичко се свежда до самите отношения между хората, констатират от "Inc.com". Това е най-същественият инструмент за успешно управление, който трябва да стои в ръката на висшестоящия.

В бизнеса може би всичко се прави за пари, но валутата, с която търгуват хората, във всяка една организация, е отношението. Ако успешно всявате респект у подчинените ви, когато говорите, те ще ви слушат и след като им поставите задачи, ще ги изпълняват веднага. В противоположния случай всички ще се смеят зад гърба ви и няма да приемат сериозно поставените им от вас задължения. Или по-лошо - ще ви ненавиждат.

Да, високия пост сам по себе си предизвиква уважение. Но то е искрено и трайно, само когато той е зает от качествен човек, който добре познава своите възможности. Ето и шестте опорни точки на силния респект:

1.Бъдете автентични, истински

Хората често усещат когато някой не е естествен и не толерират това поведение. Те не биха ви уважавали, ако знаят, че претендирате да бъдете някой или нещо, което всъщност не сте. От друга страна, повечето хора изграждат своя истински образ, като този, към който се стремят и желаят да изградят. Да бъдеш себе си е водещата сила, която би подтикнала отсрещния да те уважава.

2. Бъдете любопитни

Ако наистина се интересувате от вашите колеги, слушайте внимателно това, което имат да кажат. Когато човекът отсреща осъзнае, че бива слушан с внимание, той ще започне да ви споделя важни за себе си и за своята работа мечти, страхове, цели. Тези ваши познания не само ви дават възможността да разберете как подчинените ви си вършат работата, но и как да подсилите техните работни способности.

3. Бъдете дискретни

Работните места са огнища на дребни клюки и то не само отнасящи се до работата, но засягащи и личния живот на хората. Никой не уважава този, който не може да пази в тайна споделеното му. Когато колегите ви осъзнаят, че могат спокойно да ви споделят, ще се превърнете в човека, на когото имат най-много доверие. Със сигурност ще бъдете уважаван, заради това.

4. Бъдете уникални по свой начин

Експертното мнение и опитът в дадена сфера са силно уважавани. Изберете сегмент от вашия бизнес, който е уместен и съществен. Уверете се, че това е вашето призвание и се опитайте да научите всичко необходимо, за да станете експерт в областта. Когато това стане, всеки важен ход ще зависи от вас и вашето експертно мнение.

5. Бъдете полезни

Хората уважават своите сътрудници. Това означава, че една от вашите основни цели трябва да е да помагате на останалите. Запомнете, че това ще накара вашите колеги да се респектират от готовността ви винаги да се отзовете в нужда.

6. Поставете граници

Никой не зачита слабите противници, така че, за да ви уважават, поставете някакви граници в отношенията си с вашите колеги. Ако се разкриете прекалено много, толкова, че подчинените ви да знаят вашите слаби страни, възможността да злоупотребяват с това е голяма. Колкото по-устойчиви граници си поставите, толкова по-уважавани ще бъдете.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ