Разследват наново смъртта в резиденцията на Доган

Разследват наново смъртта в резиденцията на Доган

Разследват наново смъртта в резиденцията на Доган

Прокуратурата възбуди повторна проверка по случая със смъртта на дясната ръка на Доган – Ахмед Емин. Има обективни находки, заради които поискахме повторен анализ от ДАНС, заяви зам.-главният прокурор Бойко Найденов.

Първите резултати от проверката ще са готови до края на следващата седмица, обеща от своя страна председателят на ДАНС Цветлин Йовчев. Случаят с Ахмед Емин, който беше намерен със смъртоносна огнестрелна рана в резиденцията на Доган през октомври 2008 г. беше изваден от архивите, след като неотдавна лично премиерът Бойко Борисов заяви, че е забелязал недопустими пропуски в разследването на обстоятелствата около трагедията в дома на Доган. След това, депутатът от ДПС Камен Костадинов хвърли нова бомба, като заяви, че според Движението за права и свободи Емин е бил пратен да убие лидера на партията.

Преди два дни главният прокурор Борис Велчев заяви, че прокуратурата няма никакви съмнения, че бившият началник на политическия кабинет на лидера на ДПС се е самоубил, но заради известни съмнения около обстоятелствата ДАНС прави анализ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ