"Алфавил" с великденски концерт в София

Култовото немско трио "Алфавил" идва в България на 20 април за концерт в Зала 1 на столичния НДК.

Участието им у нас е част от световното им турне „Catching Rays On Giant и е второ по ред в турнето им, след гостуването им в Сингапур, 18 дни по-рано. Музикалното събитие се организира от компанията Symphonics Entertainment, с подкрепата на "Радио1" и "Радио 1 Рок". Това е първият концерт от поредицата – „Legends on stage”.

"Алфавил" е една от емблематичните групи в европейската поп култура. Те са едни от легендите на 80-те години на 20 в. Оцеляват на сцената почти 30 години, въпреки че сменят първоначалния си състав и в годините остава само фронтменът Мариан Голд. 

Трите топ хита на групата "Big In Japan", "Sounds Like A Melody" и "Forever Young" ги изстрелват на връха на музикалните класации преди десетилетия и продължават да бъдат слушани до днес. Дебютната им плоча "Forever Young" дълго е номер 1 в Норвегия и Швеция и номер 3 в родната им Германия.

 През ноември миналата година се появи новия албум на "Алфавил" "Catching Rays On Giant", чиито пилотен сингъл "I Die For You Today" вече е сред хитовете в Европа. Можете да го видите и чуете тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ