Благотворителността по Би Ти Ви по-гледана, отколкото по "Нова"

Благотворителността по Би Ти Ви по-гледана, отколкото по Нова

Благотворителността по Би Ти Ви по-гледана, отколкото по "Нова"

Двете национални телевизии - Би Ти Ви и "Нова тв", и тази есен се сблъскаха челно, като по едно и също време пуснаха благотворителни шоута. Данните на TV Plan/TNS за октомври показват, че "Великолепната шесторка" се гледа повече от "Байландо". Шоуто на Би Ти Ви е на пето място с 20,69% рейтинг (процент от всички българи над 4 години). Любопитното е, че късото едночасово издание в четвъртък се гледа повече от двучасовото във вторник. Шоуто на "Нова" не попада в Топ 50.

Най-рейтингов през октомври остава турският сериал "Листопад", чийто пазарен дял достига 57.5-58.6%. (Пазарен дял е процентът от хората, които в този момент са гледали телевизия.) Комшийските саги не само не залязват, ами и две нови пробиват в Топ 50 - следобедната "Мечтатели" и сутрешната "Цената на живота".

Българският сериал "Стъклен дом", който се излъчва в понеделник, има среден пазарен дял 46.5%.

Комедийните предавания на Би Ти Ви се гледат много и тази есен. "Комиците" е най-високо в класацията - на трето място, с 55% пазарен дял. "Пълна лудница", "Господари на ефира" (повторението в 18.30 ч.) и "Аламинут" са в Топ 20. На 36-о място влиза "Шоуто на Канала" - единственото предаване на БНТ извън футбола в Топ 50.

"Шоуто на Слави" е на 15-ата позиция (12.5% рейтинг, 43% пазарен дял). "Сеизмограф" е на 19-о място с 10.33% рейтинг и 39.11% пазарен дял. "Море от любов" е на 20-о място, а "Нека говорят с Росен Петров" - на 25-о с 8.6% рейтинг и 34.4% пазарен дял.

Най-гледаният филм през октомври е "Али Баба и 40-те разбойници" с 42% рейтинг.

"Нова телевизия" влиза в Топ 50 с няколко филма, като най-високо е "Мисията невъзможна 3" с 8% рейтинг. "Темата на Нова" е на 41-о място, "Истината за нас" - на 47-о, "На 4 очи" - на 48-о. 

Безспорно интересното шоу "Стани богат" не влиза в Топ 50, защото "Нова" го беше програмирала срещу "Листопад" в сряда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ