Дисциплинарни производства срещу трима съдии заради Пловдивския панаир

Дисциплинарни производства срещу трима съдии заради Пловдивския панаир

Дисциплинарни производства срещу трима съдии заради Пловдивския панаир

Председателят на пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров е поискал от председателя на Апелативния съд в Пловдив да разпореди извършването на съдебна ревизия на трима пловдивски съдии. 

Сотир Цацаров поясни, че на 19 април е получил искова молба от министъра на икономиката Трайчо Трайков, в която се твърди, че трима съдии от Окръжния съд в Пловдив са допуснали сериозни нарушения на закона в постановяване на решения за вписване на обстоятелства в Търговския регистър, както и по исково дело.

Цацаров не съобщи имената на тримата съдии, за които започва дисциплинарно производство, нито за какви дела става дума. Тези дни обаче министър Трайков прави опити да вземе обратно Пловдивския панаир от мажоритарния му собственик Георги Гергов. 

В момента, в който резултатите са готови, те ще бъдат оповестени публично, така както публично бе оповестен сигналът на министър Трайков, каза председателят на Окръжния съд. Той познава много добре и тримата съдии и смята, че са добри професионалисти. Никой от тях, а и едва ли някой съдия, би могъл да носи отговорност какви икономически решения е приемала държавата и изпълнителната власт през 2006 и 2007 г. и каква стратегия за развитие на панаира в Пловдив тя е приемала, каза Цацаров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ