Звезди пеят благотворително за Гого в НДК

Звезди пеят благотворително за Гого в НДК

Звезди пеят благотворително за Гого в НДК

Благотворителен концерт, чрез който да се съберат средства за лечението на  Гого от „Тоника” ще бъде организиран от композитора Стефан Димитров и директора на Столичната библиотека Михаил Белчев в Зала1 на НДК. Желаещите да помогнат на любимия на поколения изпълнител ще могат да се присъединят към каузата като закупят билет за концерта, който ще се проведе на 26 април. В писмо, написано от самия него и разпространено чрез Facebook, певецът Георги Найденов призна, че страда от рядко срещано заболяване, което се трудно се поддава на лечение.

Той страда от амиотрофична латерална склероза - заболяване, което засяга двигателния апарат, мозъкът губи способността да контролира мускулите, това води до парализа и смърт. Единственият начин развитието на болестта да бъде забавено е да присаждане на стволови клетки. Операцията може да бъде направена в Москва и струва 50 хил. лв., но сумата е непосилна за семейството му.

До момента съгласието за участие в благотворителния концерт са дали Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, дует "Ритон", уточни Стефан Димитров. Ще се включат и някои от най- обичаните театрални актьори у нас. Идеята е средствата за лечение да се събират от билетите от концерта и от дарения, които хората могат да направят на място. От Министерството на културата предоставят безплатно Зала1 за проявата.

Кметът на Бургас Димитър Николов внесе спешна докладна за следващото заседание на общинския съвет да бъдат отделени 25 хил. лв. от общинския бюджет за лечението на Гого. 

В града на 20 април ще има благотворителен концерт, в който ще участват колегите на певеца от "Фамилия Тоника", дует "Шик", Кристина Димитрова и Орлин Горанов. Всеки, който иска да участва, е добре дошъл, обясняват от инициативния комитет.

Публикуваме още веднъж сметката в "Уникредит Булбанк", по която могат да се преведат дарения за певеца:

BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG73UNCR76301059695020
Георги Димитров Найденов
Основание за внасяне: дарение

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ