Най-интересното във вестниците на 11 март, четвъртък

Най-интересното във вестниците на 11 март, четвъртък

Най-интересното във вестниците на 11 март, четвъртък

Това не е било от юли насам. Раздразнени от несправедливото увеличение на здравните вноски, вестниците за първи път масово и единодушно критикуват правителството на Бойко Борисов.

За нас 10% осигуровки, на държавата - 8%. Правителството реши да увеличи здравната вноска от 8 на 10% от април само за бизнеса и работещите. Таксите, които държавата превежда към здравното осигуряване за деца, пенсионери, военнослужещи, студенти и държавни служители, обаче ще си останат на сегашното ниво. От здравното министерство обясниха, че това се прави, тъй като няма смисъл в състояние на намаляващи приходи държавният бюджет да бъде товарен с по-големи плащания, пише „24 часа”.

Само бизнес и граждани поемат увеличението на парите за здраве, пише "Дневник".

Здрав(н)о изстискване, коментира "Труд". Пак там Георги Стоев от "Индъстри уоч" препоръчва на правителството: Режете чиновници, не вдигайте данъци.

Четете Кейнс – финансовото затягане ще съсипе възстановяването, съветва "Класа", цитирайки "Блумбърг" и допълва: Твърденията, че съкращаването на разходите е необходима мярка в разгара на дълбока криза, идват от политиците, не от икономистите.

След като възкликва Бизнесът: Още 2% здравна вноска - това е шок"Стандарт" минава на друга тема. Коментира прословутия импийчмънт на президента, предприет от ГЕРБ. Текстът се казва Дъвката импийчмънт, а подзаглавието пояснява: Бутането на президента е стрелба нахалост и голяма скука. Защо е скука се разбира още в началото на текста: Импийчмънт в Мексико - пет голи дами! В САЩ - еротична афера "Моника Люински"! А у нас? Стенограма от "Дондуков" 2.

"Сега" също разнищва управляващите, но от друг ъгъл: Кабинетът гласува рекордно висока сума за 2 км път в София.

Добре, че е "Монитор", за да защити от посегателства правителството и Бойко Борисов. 60 лева на викач за митинг на Яне, докараха платени клакьори, тъпчат ги със сандвичи, гневи се вестникът заради РЗС. Е, то си е редно точно този всекидневник да защитава премиера - за компенсация, че по време на предишния кабинет го наричаше Боко Тиквата.

Това е изводът от днешната преса - от някои вестници се чуват критики, каквито не са се чували от юли насам. А от други продължава да тече любов към управляващите, както винаги си е текла които и да са те.

"МениджърНюз" ви желае приятно четене!   

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ