Най-интересното във вестниците на 17 март, сряда

Най-интересното във вестниците на 17 март, сряда

Най-интересното във вестниците на 17 март, сряда

Страстите така изпълват днешните вестници, че само от заглавията тръпки да те побият. А иде реч за толкова суха материя: финансово-икономически документ анти кризата.

Чудовищни мерки готви кабинетът, вопие "Дума" в информационна дописка, а заглавието на коментара е още по-красноречиво: Лудост.

Антикризисен сатър за всички, стряска "Труд". И продължава: "Няма прошка за никого - правителството подготвя мерки за намаляване на дефицита в бюджета, които приличат на антикризисен сатър. Той удря наред - слага данък върху пенсиите, праща в принудителен неплатен отпуск бюджетни служители, налага данък общ доход, преди да се удържат осигуровките, съкращава наполовина дните за платеното майчинство. КТ “Подкрепа” и КНСБ, които разполагат с чернова на подготвяния документ, настръхнаха".

Чувствата и мислите на синдикалните дейци са богато изложени и в "24 часа". След неутралното заглавие Кабинетът с нови 28 мерки срещу кризата следва картинно описание: "До черновата успял да се добере тайно вицепрезидентът на "Подкрепа" Димитър Манолов, който ужасен веднага ги пратил и в КНСБ. Автор е екипът на финансовия зам.-министър Владислав Горанов и не са окончателни, но това, което виждам, е чудовищно, коментира късно снощи президентът на КНСБ д-р Желязко Христов. По думите му това е малоумен кръг от мерки с минимален фискален ефект".

По всичко личи, че този фундаментален документ нямаше да предизвиква тръпки още днес, ако не бяха синдикалистите-шпиони. "Това е материал, който е вътрешен за финансовото министерство, и съм учудена, че той е изтекъл извън МФ и вече се обсъжда", коментира в челото на "Сега" зам. финансовият министър Ана Михайлова. Явно финансовото министерство трябва по-добре да си пази черновите. То и без друго вече всичко решава, що не вземе да прибере разузнаването и Националната служба за охрана. Тъй и тъй ще ги местят - в "Дневник" пише Военният министър: Мястото на разузнаването е в изпълнителната власт, сиреч трябва да бъде отнето от Георги Първанов. Е сега вече ще излезе прав вицепрезидентът, който в "Класа" картинно обяснява Ангел Марин: Циреят между президента и премиера ще набъбва, ще се спука, ще изтече и ще се излекува. 

Но не всичко е толкова грозно кризисно. Някой хора продължават да инвестират. Златка Димитрова налива 800 кубика, съобщава "Монитор", като се позовава на сайта на Бареков, който пък неотдавна обяви, че взема на работа въпросната плеймейтка. Което ще рече, че имаме новина!, така да се каже от първа хм-м-м... ръка.

Както си му е редът, да завършим и днес с нещо ведро от герберските дами. След като онзи ден ни успокои Цецка Цачева, а вчера Менда Стоянова, ред е на Илиана Иванова, евродепутат. Според "Стандарт" тя се явила в родния си град Стара Загора и донесла оптимистични новини от Старсбург и Брюксел: Хвалят кабинета, играел по правилата

"МениджърНюз" ви желае приятно четене!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ