Най-интересното във вестниците на 26 юли, понеделник

Най-интересното във вестниците на 26 юли, понеделник

Най-интересното във вестниците на 26 юли, понеделник

Две теми доминират в днешната преса - 1. тревоги дали престъпници не готвят покушения срещу премиера и министри, 2. интервюта със самия премиер и министри.

"Труд" подробно разказва версии за убийствата, извършени от заловената в петък банда Кмет и футболен бос сред жертвите на „Килърите”? В края на дописката е развит и сценария, че са готвели покушение срещу Бойко Борисов: "Човекът, който ме предупреди за готвен атентат срещу мен, бе застрелян до кино “Изток”. Беше като наказание за това, че ми е казал. Това беше Румен Швейцареца, ако не се лъжа за прякора.” Тава обявява в средата на април м. г. сегашният премиер Бойко Борисов. И допълва, че атентатът е бил поръчан от известния сръбски бандит Сретан Йосич. Смъртоносните куршуми застигат Румен Пешев пред дома му на ул. “Чехов” в София през декември 2006 г. Прякорът му Швейцареца му е лепнат, след като живее дълги години в страната на часовниците. В средите на СИК обаче е известен като Дъртия - заради побелелите му коси. Една от версиите за смъртта на Дъртия е заради предупреждението, че се готви атентат срещу Борисов." Ако не знаете, връзката е, че арестуваният при "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста бил кум на Йосич.

След като в неделния си брой "24 часа" подробно разви версията Бойко бил поръчка на групата на Сумиста, днес отбелязва думите на шефа на НСО Димитър Димитров Не знам да е имало поръчка за Бойко Борисов.

"Стандарт" набляга на обясненията на премиера Борисов: Аз повече за Цецо се тревожа. Той индиректно признава, че има заплахи за него и Цветанов: "Имаме данни от чуждите служби, но върви разследване и повече няма да кажа. Засилили сме охраната". За да се пази вътрешният министър, премиерът настоял да му се даде брониран автомобил и да се усили охраната. Той уточни, че заплахите рядко са празни приказки и разследването обикновено ги потвърждава."

От операцията два вестника вадят по-различни акценти. "Килърите" спасяват МВР от съкращения, пише "Сега" и илюстрира дописката с враждебен фоторепортерски кадър - ББ полунаведен, за да седне, с полузатворени очи и полузяпнала уста. В "Дневник" пък ракурсът е Акция "Килърите" стана аргумент за спецсъда.

Ако тези дни малко са ви досадили министерски и премиерски интервюта от всички видове медии, не четете надолу. Но "МениджърНюз" няма как да не отбележи фундаменталните разговори с министър-председателя и с вицепремиера. Фундаментални в смисъл на дължина, а иначе няма кой знае какви съобщения. В "Дневник" за пореден път Симеон Дянков, министър на финансите: Искаме данъците да останат такива, каквито са.

В "24 часа" кой знае защо заглавието на интервюто с Бойко Борисов е за някаква древна история, която помнят само група заклети политически репортерки и редактори, а отгоре на всичко не е и новина Царят каза: Извини се на Милен за яхтата, иначе падаме. Цялото притопляне е, за да се илюстрира как при правителството на НДСВ не е имало воля за борба с престъпността, а сега има.

Всъщност новината е на съвсем друго място в интервюто: премиерът не е спечелил от тенис "на вързано" 20 000, кебапчета, както "МениджърНюз" ви подведе в събата, а 30 000! Ето и най-психологическата част от интервюто в "24 часа": А какво ще правите 20 000 кебапчета, които сте спечелили на тенис? - Всеки, който ме познава, знае, че аз от тениса изкарвам храна преди всичко или пари. И професионалисти, и аматьори, които играят тенис, знаят, че в Банкя винаги залагаме, винаги има огромен заряд и интерес. Аз с въпросния г-н Орлин Попов не се познавам. Но беше преди миналите избори, преди година и половина беше предложил да играем на 1000 кебапчета. Тук не е въпросът, че някой ще ти докара табли с кебапчета. Тук въпросът е емоционален. Сега му се смее цяла България, като чете, че е паднал. Не си представяйте , че ще с една да броя дали са 19 000 кебапчета, или 20 000. Това е повече залог пред хората. Ние играем и за по 5 лева. Но тези 5 лева се сервират на една маса. И този, който е паднал, ги носи, навива ги на фунийка и ги мушка в мрежата на ракетата. Аз, като падна, навеждам глава, плащам и броя плочките на тротоара, за да не мисля. Към колата и изчезвам веднага. Защото се ядосвам много. От една година не бях играл. Като премиер не ми остава време. В събота ми бе за пръв път. Той е много добър, много по-млад е. И като дойде, бе толкова самоуверен, че ще ме бие. И вика: защо да играем на 1000, а не на 10 000? Аз му казах, че човек трябва да играе на това, което може да даде, а не на това, което му се иска да вземе. Той ми казва:“ Ако те е страх.” Е, викам, щом е така. И го бих на 0. И те не са 20 000, те са 30 000 кебапчета, защото нулата е двойна, сиреч 20 000 от първия мач. А на реванша, който поиска, пък го бих 9:2. Това са още 10 000 кебапчета, общо 30 000. Цяла България ще му се смее, и в Барселона ще му се смеят. И Ицо Стоичков най-много ще му се смее. - Какво ще ги правите кебапчетата, ако утре стоварят едно хладилно камионче? - Е, ще ги пратя на социалните домове, и готово.

"МениджърНюз" ви желае вкусно четене.

Още заглавия:

Съпротива срещу властта е най-доброто поведение, интервю с литературоведа Никола Георгиев, "Труд"

Задава ли се нещо ново на политическата сергия, Кънчо Стойчев, "Труд"

Георги Гергов: Ще дам ЦУМ на държавата без стотинка, "24 часа"

Герджиков: Общината може да свали цената на парното, интервю със зам.-кмета на София, "24 часа"

А не можем ли без газ?, Юлиян Попов, "Дневник"

Две суперзадачи за три години пред ГЕРБ, Боян Дуранкев, "Стандарт"

Увод в теорията на кофата, Емил Хърсев, "Сега"

Позор или слава, Иван Гарелов, "Новинар"

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ