"Не на дупките!", скандират днес и в столицата

Не на дупките!, скандират днес и в столицата

"Не на дупките!", скандират днес и в столицата

Бавно и полека справедливият гняв на народа се организира в революционно движение срещу безобразните пътища в България. След Варна и Велико Търново, днес и в София се сбира протест срещу разбитите улици. Организаторите от „Младежка интернет медия” призовават всички недоволни да дойдат пред Столична община на „Московска” 33 и да се включат в протеста под надслов "Дупкоден - да изгоним злите дупки". Всеки да носи части от потрошения си от дупки автомобил и да ги остави пред Столичния общински съвет, зоват още организаторите. Те дори планират да доведат кукери, за да развалят с тяхна помощ и със заклинания "злата магия която троши пътищата ни, прахoсва парите ни от данъци и такси и разбива колите ни".

Протестът в София беше предшестван от подобни граждански инициативи във Варна и Велико Търново. Организаторите апелират и хората от другите градове в страната да излязат на този ден пред кметствата и да покажат ясно, че положението с пътищата у нас вече е нетърпимо.

Протестиращите поставят следните искания:

- Общината да предостави пълен отчет за извършените досега ремонтни дейности по улиците, както и план за бъдещите си действия.

- Да се прекрати незабавно практиката по "тампониране" на дупките (т.е. кърпежа, който впоследствие още повече съсипва настилките) и да се създаде реална организация по преасфалтиране на пътищата и тяхната последваща поддръжка и профилактика.

- Да се даде възможност за упражняване на граждански контрол върху изразходването на парите за ремонти.

- Ръководството на Столична община всяка година да се отчита публично за извършените ремонти по улиците, както и за ефективността похарчените пари.

- Общината да поеме ясен ангажимент с конкретни срокове за решаването на проблема с дупките и пътната настилка в столицата.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ