Парламентът излезе в 13 дни ваканция, след като поправи нелегалната "наркотична" поправка

Парламентът излезе в 13 дни ваканция, след като поправи нелегалната наркотична поправка

Парламентът излезе в 13 дни ваканция, след като поправи нелегалната "наркотична" поправка

Депутатите се разпуснаха във Великденска ваканция от днес до 14 април, когато ще е първото им пленарно заседание.

По-рано днес те оправиха гафа с мистериозно появилата се в "Държавен вестник" поправка на закона за наркотичните вещества. Тя позволява да се рекламират изображения на дрога. В крайна сметка депутатите гласуваха: "Непряка реклама" е всяка форма на търговско послание, съобщение, препоръка или действие, която използва име и/или изображение, представляващо или наподобяващо наркотично вещество, за реклама върху стоки и рекламни продукти".

Скандалът с криминалната поправка, обнародвана без указ на президента, се разгоря в края на миналата седмица. Оказа се, че и председателят на парламента Цецка Цачева не е разрешавала публикацията. После се разбра, че не е ясно какво точно са гласували депутатите и какво точно е чел в пленарната зала зам.-председателят на здравната комисия Пламен Цеков от ГЕРБ. Обясненията и версиите няколко пъти се променяха. 

БСП заподозряха, че поправката прокарва нечии бизнес интереси и се канят да сезират главния прокурор.

Същността на нелегалната поправка е, че се забранява водка да бъде наречена марихуана например, но се разрешава на етикета й да има изображение на дрогата.   

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ