Пленените български журналисти се прибраха от Израел

Пленените български журналисти се прибраха от Израел

Пленените български журналисти се прибраха от Израел

Журналистътот bTV Светослав Иванов и операторът Валентин Василев, които бяха задържани при пленяването на хуманитарния конвой за Газа от Израел, се прибраха в България, съобщи телевизията. Двамата разказаха за екстремното си преживяване. "Чувствахме се като герои в екшън филм по време на израелската атака срещу корабите от международната флотилия."

Докато българските дипломати от посолството ни в Тел Авив не са ги открили двамата не са имали никаква информация. В продължение на три дни Светослав Иванов и Валентин Василев са били разделени и не са имали право на телефонно обаждане. Василев сподели, че останал без лекарствата си за високо кръвно, които са му били отнети при ареста.

Предложение за лекарска помощ той получил едва при срещата с българските дипломати. Иванов и Василев благодариха на всички колеги и на всички, които са се тревожили и грижили за тяхното завръщане през последните дни.

Междувременно, базираната в Париж организация "Репортери без граници" съобщи, че конвоят от кораби с хуманитарна помощ, които се опитаха да пробият блокадата на Газа, е бил придружаван от най-малко 60 журналисти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ