Пореден протест срещу монополите

Пореден протест срещу монополите

Пореден протест срещу монополите

Днес, за пореден път ще се проведе протест срещу монополите под наслов „Народът срещу олигархията”. В протестните шествия ще се включат 18 града, като има заявка за подкрепа от българските общности в Атина, Мадрид и Барселона.

В София шествието ще започне в 11 часа. Недоволните ще се съберат пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, съобщи „Фокус”. В същия час ще потеглят още два лъч протестиращи - от НДК и от Орлов мост. Във Варна хората ще се съберат пред общината, в Пловдив - пред Централната поща.

Това е поредната активност на гражданите след като няколко поредни недели се проведоха големи митинги в над 35 града от цяла България. Протестиращите категорично изразяват своето недоволство от реакцията на институциите спрямо техните искания, които бяха входирани в НС, ДКЕВР, Столична община и Президентството. Липсата на политическа воля за решаване на проблемите на хората доведе до искания за промяна на политическата система в България. В неделя протестиращите граждани се обединяват около пет основни точки:

1.Незабавно пускане на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

 2. Одържавяване на енергоразпределителните дружества.

 3. Мораториум върху съдебните и изпълнителни дела, заведени от енергоразпределителните дружества, топлофикация, водоснабдяване и банките.

 4. Разваляне концесиите за добив на злато.

 5. Не на приватизацията на БДЖ и ВМЗ „Сопот”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ