Пуснаха Маргина, преди да го осъдят

Пуснаха Маргина, преди да го осъдят

Пуснаха Маргина, преди да го осъдят

В деня, в който трябваше да се прочете присъдата по петгодишното дело срещу Братя Маргини, състав на Софийски градски съд пусна Красимир Маринов – Големия Маргин от затвора, за да се оперира.

Съдиите замениха досегашната мярка "задържане под стража" с по-лека – домашен арест, като се съобразиха с представена медицинска експертиза, която препоръчва арестантът да бъде подложен на лечение заради дископатията си. От известно време Маргина се появяваше на делото срещу него накуцвайки и с бастун.

Прокуратурата е недоволна от днешното решение на Софийски градски съд и ще го протестира с мотива, че извън следствения арест Големия Маргин може да „повлияе” на свидетелите. Съдебният състав обаче е на мнение, че е „недопустимо да се застрашава правото на живот на едно лице само заради нуждите на правосъдието“ .

Окончателното решение ще е на Софийския апелативен съд, който ще заседава по казуса следващия вторник.

Очаква се по-късно днес друг съдебен състав да произнесе присъдите срещу двамата Маргини и още четирима души по делото за подготовката на убийствата на Николай Тодоров Доктора, Любен Гоцев и Никола Дамянов.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ