Реформаторите: Нека видим какво ще предложи ГЕРБ

Реформаторите: Нека видим какво ще предложи ГЕРБ

Реформаторите: Нека видим какво ще предложи ГЕРБ

"Нека видим какво ще предложи ГЕРБ като персонални назначения." Така лидерът на СДС и председател на предизборния щаб на Реформаторския блок Божидар Лукарски отговори на журналистически въпрос по време на пресконференцията в НДК  дали ще се коалират с партията, излязла начело в предсрочните парламентарни избори.

"Да не прибързваме, нека да се сформира парламентът и ще видим", подкрепи го и Корман Исмаилов. Първо ще чуят ГЕРБ и техните приоритети и ще преценят доколко съвпадат с тези на Реформаторите.

Меглена Кунева отхвърли  тезата, че реформаторите извиват ръцете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ние от Реформаторския блок не извиваме ръце. Да имаш първо място на изборите, заслужава поздравления, но и доста голяма отговорност. Ако за втори път ГЕРБ не успее да състави правителство, въпреки че е първа политическа сила, значи нещо не е наред", посочи тя.

Радан Кънев пък потвърди още веднъж заявената предварително позиция, че Реформаторския блок няма да участва в правителство, зависещо от ДПС.

По-рано тази вечер Бойко Борисов на няколко пъти повтори, че Реформаторският блок не се е представил достатъчно добре на тези избори и не е събрал достатъчно гласове за излъчване на стабилен кабинет от евентуална коалиция с ГЕРБ. А също и че Реформаторите не го искат за премиер и при това положение той няма с кого да преговаря за съставяне на правителство.

Лансираният като възможен сценарий за тройна коалиция между ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичен фронт, което би дало достатъчно стабилно парламентарно мнозинство зацикля и по още една причина  - лидерът на Патриотичен фронт, Валери Симеонов декларира на няколко пъти тази вечер при участие в различните телевизионни изборни студия, че водената от него формация е готова да преговаря с всички други, само не и с ДПС и Реформаторския блок, защото в него участва партията на Корман Исмаилов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ