Симеон Дянков става орган за обществени поръчки

Симеон Дянков става орган за обществени поръчки

Симеон Дянков става орган за обществени поръчки

Министър Симеон Дянков става и Централен орган за обществени поръчки. Така пише в постановлението, с което правителството го натовари днес и с тази функция.

В качеството си на орган за обществени поръчки, той ще провежда процедури и ще сключва рамкови споразумения с потенциални изпълнители, в рамките на които отделните министерства и администрацията на Министерски съвет ще договарят стоки и услуги на конкурентен принцип.

Чрез него също така ще бъдат възлагани обществени поръчки за, цитираме:” доставки на канцеларски материали, тонери и автомобилно гориво (чрез карти за безналично плащане), както и текущо и основно почистване на сгради и закупуване на самолетни билети.” – край на цитата!

Дянков като орган ще бъде подпомаган от структурно звено на специализирана администрация на Министерството на финансите - дирекция „Централно звено за финансиране и договаряне.

Всичко това се прави с идеята да бъдат понижени административните разходи, както и да се намали корупционният риск, обясняват от правителствената пресслужба.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ