Синът на Гриша Ганчев излиза от ареста срещу 100 хил. лв. гаранция

Синът на Гриша Ганчев излиза от ареста срещу 100 хил. лв. гаранция

Синът на Гриша Ганчев излиза от ареста срещу 100 хил. лв. гаранция

Четирима от задържаните при проведената на 11 май акция „Захар", сред които и синът на Гриша Ганчев, ще бъдат пуснати от ареста срещу парична гаранция, реши Специализирания съд днес.

Той определи размерът на гаранцията за Данаил Ганчев да е 100 хил. лв. Толкова трябва да плати и друг задържан в операцията – Милко Димитров. Гаранцията за третия задържан Ивайло Талев е 15 хил. лв., а мярката на Камелия Мирчева „домашен арест” се отменя срещу гаранция от 5 хил. лв.

Мотивите за освобождаването специално по отношение на сина на Гриша Ганчев гласят, че не е осъждан, не представлява лице с висока степен на обществена опасност и няма данни, че съществува реална опасност да извърши престъпление.

Данаил Ганчев бе един от задържаните при акцията на ГДБОП и НАП на 11 май, обявена като „неутрализиране на организирана престъпна група, ощетила държавата с милиони лева от невнесени данъчни задължения”. Тогава бяха задържани шестима души - сина на Гриша Ганчев - Данаил, Милко Талев, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров и Тодор Симеонов. От тях само дамата бяха с мярка „домашен арест", а останалите със - „задържане под стража."

На 28 май Специализираната прокуратура повдигна две обвинения и на Гриша Ганчев - за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система и за закана за убийство спрямо шефът на НАП Красимир Стефанов.

Максималното наказание по първото обвинение е до 15 години затвор, а по второто - до шест.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ