Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

С дарение на „Авенди” стартира проект за историческа памет по улиците на София

Йорданка Фандъкова, Александра Мирчева и граждани минути след откриването на първата информационна табела в София

Информационна табела, която разказва за живота и делото на Васил Левски, бе поставена на едноименния софийски булевард, близо до паметника на Апостола. Това е началото на пилотен проект, в рамките на който в столицата ще бъдат монтирани общо 110 табели. Те ще дават информация на гражданите и гостите на София за събития и личности от българската история, на които са кръстени улици и булеварди.

Проектът е на Столична община и се реализира благодарение на целево дарение от 22 хил. лева, направено от водещата фирма за дистрибуция на бързооборотни стоки у нас „Авенди”. Тя е част от „ВМ Финанс Груп АД”, издател и на списание „Мениджър”.

В проекта участват платформата „За България” и Музеят за история на София.

На откриването на първата информационна табела присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, членът на съвета на директорите на „ВМ Финанс Груп” Александра Мирчева, зам.-кметът по направление образование и култура д-р Тодор Чобанов, общинските съветници Малина Едрева, Вили Лилков, кметът на район „Оборище” Йорданка Фикирлийска.

Табели ще разказват още за Христо Ботев, Патриарх Евтимий, Цар Самуил, Цар Асен и много други. Изпълнител  е „И.С.К.“ ЕООД.

„Проектът е част от усилията ни да привлечем повече туристи и посетители в града”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Върху табелите има QR код, който води към страницата на visitsofia.bg.

още от България