Тежка обстановка в Източна България заради лошото време

Тежка обстановка в Източна България заради лошото време

Тежка обстановка в Източна България заради лошото време

Обстановката в Източна България е изключително тежка, заради продължаващите бурни ветрове и силни валежи от дъжд. Екипи на кризисните общински щабове извличат заседнали в кал автомобили и отстраняват паднали клони и дървета в морските общини и в района на Добрич и Сливен.

Има реална опасност за живота и здравето на всички, предприели или планиращи пътуване по отсчеката Бургас-Малко Търново, където ураган масово поваля дървета. Участъците Босна –Царево и Бургас - Елхово също е доста критична.

От „Пожарна безопасност и защита на населението” съветват по възможност да се пътува по направленията Бургас-Елхово и Бургас-Малко Търново.

Заради силен снеговалеж в тракийската част на Турция, Контролно-пропускателният пункт между Турция и България Лесово-Хамзабейли е затворен. Десетки ТИР-ове чакат пътят да се почисти.

Отменено е и движението на влаковете между Царева ливада и Дъбово заради лошите атмосферни условия и прекъснато още през нощта електрозахранване в контактната мрежа Все още не е уточнен броят на спрените влакове. На хората, които са закупили вече билети, може да им бъде възстановена сумата, срещу предоставяне на билета на касите на БДЖ.

Проходът на Републиката остана затворен с часове заради обилен снеговалеж и закъсали товарни автомобили. Преди обяд движението бе възстановено, но остава силно затруднено. Автомобилите се пропускат поетапно.

Заради дъждовете, снеговете и вятъра за областите Добрич, Варна и Бургас е в сила и код „оранжево” за опасно метеорологично време.

Това е втората по сериозност степен на опасност и предупреждава за метеорологични явления с голяма интензивност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ