„Топлофикация – София” реши: Пускаме парното!

„Топлофикация – София” реши: Пускаме парното!

„Топлофикация – София” реши: Пускаме парното!

От обяд днес „Топлофикация – София” започна повсеместно стартиране на отоплението в столицата. Решението за началото на отоплителния сезон беше взето, след като Националният институт по метеоролотия към БАН предостави официално на дружеството дългосрочната прогноза за времето, която показва че въпреки тридневното затопляне в края на тази седмица, през октомври ни очаква трайно застудяване. Така са изпълнени двете условия в Наредбата по топлоснабдяване за пускане на парното, а именно три последователни дни със среднодневна температура под 12 градуса и наличието на прогноза за трайно понижаване на температурите, съобщиха от дружеството.

Включването на отоплението в столицата започна от детските градини и яслите, учебните заведения и болниците. През следващите дни поетапно ще бъдат включени жилищните сгради във всички топлорайони и накрая парно ще имат и административните сгради. В рамките на днешния ден е включено отоплението на 1375 сгради. До края на седмицата ще бъде включено отоплението на всички близо 430 000 абоната на "Топлофикация София".

„Ако има абонати, които искат да забавим пускането на отоплението в жилищата им, могат да подадат индивуално заяление за това след решение на Общото събрание на етажната собственост в деловодството на дружеството и ние ще се съобразим веднага с тяхното желание”, заяви Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

За допълнителна информация във връзка с общото пускане на отоплението в столицата дружеството предоставя следните телефони:

ТР”София” – 931 49 49

ТР”София Изток” – 970 99 32

ТР”Земляне” – 859 01 95

ТР”Люлин” – 934 00 80

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ