НАСА на лов за астероиди

НАСА на лов за астероиди

НАСА на лов за астероиди

Националната космическа агенция на САЩ (NASA) все по-усилено говори за мисията си за улавяне на астероид, който да бъде пренесен и пуснат в орбита около Луната, за да бъде изследван, пише The Verge. Сега агенцията обяви сроковете за изпълнение на амбициозния си план, като изстрелването на космическия апарат, който ще донесе астероида, е планирано за 2019 г.

Проучването на астероид може да даде на изследователите знания за първите фази на формиране на Вселената. Ако мисията се осъществи според плановете, NASA ще избере астероид през 2018 година, а през 2019 ще изпрати роботизиран космически кораб, които ще се прикачи или към малък астероид, или към част от по-голям, съобщи „Фокус”. При следващата стъпка астероидът заедно с апарата, който го е уловил ще бъде пуснат в орбита около Луната. През 2020 година екипаж от астронавти ще посети астероида и ще вземе от него проби, които да хвърлят светлна върху космическото ни минало.

Окончателният проект за космическия апарат, който ще улови небесното тяло предстои да бъде избран, а междувременно NASA разработва кораба Orion за полета на астронавти до “пленения” астероид.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ