НАСА пита кой космически костюм харесвате повече

НАСА пита кой космически костюм харесвате повече

НАСА пита кой космически костюм харесвате повече

Американската космическа агенция НАСА стартира своеобразен референдум за нов вид космически костюм. Моделите са изложени на сайта на агенцията за електронно одобрение и гласуване.

Инициативата е типична краудсорсинг кампания, посочва нюйорксият сайт за иновации, технологии и криейтив PSFK. Костюмите са от серията Z-2 – ново поколение, проектирано в рамките на подготовка за евентуална мисия с астронавти извън земната орбита.

Първият вариант е под името Biomimcry и е вдъхновен от биолуминисцентните способности на морските създания, които живеят на невероятни дълбочини в океаните. Тази тъмна, студена морска среда със смазващо налягане често е сравнявана с условията на тъмния космос. В костюма е вградена електролуминисцентна нишка. Елементи на раменете, коленете, лактите, бедрата, излъчват светлина.

Вторият предложен за гласуване костюм се казва Technology и е създаден в знак на почит към постиженията на космическите технологии в миналото. Светеща жичка и излъчващи светлина елементи могат да бъдат използвани в него, за да се правят различни форми, които могат да служат като уникален способ, с който членовете на космическия екипаж да се разпознават един друг. Този костюм е описан като по-мобилен вариант за облекло в космоса.

Третият предложен за гласуване костюм се казва Trends in Society и е повлиян от модата. Той е вид размисъл над въпроса как би могло да изглежда облеклото в не много далечното бъдеще. В него има елементи на спортно облекло. И тук се използва електролуминисцентна жичка.

Един от тези костюми е твърде възможно да види повърхността на друга планета, така че от НАСА призовават за гласуване. Гласуването се провежда тук. Предоставена е още, подробна информация за идеите за костюми. Веднага след вота, потребителят може да разбере кой от вариантите са избрали най-много хора. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ