Всяка втора жена има ментор на работното място

Всяка втора жена има ментор на работното място

Всяка втора жена има ментор на работното място

62% от жените разчитат на формален или неформален наставник на работното място, сочи скорошно проучване на американския сайт CareerWomen.com. 64% от менторите им са мъже и 36% жени. Работещите дами получават различен вид подкрепа, в зависимост от сферата на дейност и пола на наставника.

Мъжете най-често учат представителките на нежния пол как да развиват бизнес умения, как да си осигурят възможности да станат лидери, коментират и оценяват свършеното от тях и наставляват кариерата им.

В идеалния случай жените си помагат чрез неформални взаимоотношения. Защитават се една друга, мотивират се взаимно и се окуражават. Те често си споделят стратегии за успешно служебно развитие и добър баланс между работата и личния живот. Ако сте дама, би било полезно да имате ментори и от двата пола. По този начин както Марс, така и Венера ще са благоразположени към вас, съветват с доза хумор авторите на CareerWomen.com. 

Най-добрите наставници са тези, които дават ефективни съвети, обратна връзка, закрила и комуникация в екипа, отбелязва още онлайн изданието. Това са хората, които ви осигуряват шансове за лидерство, говорят за квалификациите ви на другите, правят работата ви видима в организациите и ви помагат да разгърнете пълния си потенциал. Добрите ментори са тези, които ви тласкат напред вътре и извън компанията и направляват пътя ви към постигането на професионалните ви цели. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ