нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Онова, което остава“ или 27 репортажни истории, продължили живота си отвъд новините

Обикновени хора, влезли в новините като жертви или близки на жертви, засегнати от мафия, корупция, насилие и други - техните истории, разказани през портрети в проекта на италианския фотограф Алберто Гандолфо „Онова, което остава“ ще бъдат представени в рамките на фестивала „Фотофабрика“. Проектът на Гандолфо включва фотографии на места и портрети на хора, станали част от италианските медии. Той стартира работата по проекта през 2017 год. като фотографско разследване, което води и до създаването на фотокнига с историите за търсене на справедливост и за онова, което остава след трагедиите, онова, което остава след новините. Изложбата ще бъде открита на 6 юни, от 18.30 ч. в арт пространство „Кооператива“, когато ще бъде и премиерата на фотоалбума и ще може да се види и на следващия ден.

Алберто Гандолфо е роден през 1983 г. в Палермо, където завършва местния университет през 2010 г. Специализирал е портретна фотография и черно-бели фотопечатни технологии при няколко световни фотографа. През последните години работи върху проекти, чийто център е самоанализът през портретите на хората, които снима, включително популярни личности и фигури от италианската и световна култура. Има самостоятелни и колективни изложби в Италия, Франция, Русия. Негови произведения са излагани на различни места, сред които: Галерия за модерно изкуство GAM, фондация „Театро Масимо” в Палермо и престижния международен фестивал Voies Off по време на фотографските срещи в Арл, Франция. От 2016 е съосновател и част от фотоколектива Eglise.

Проектът „Онова, което остава”, с куратор Бенедета Донато, му носи първо място за най-добро портфолио във фестивала Европейска Фотография – 2018 г.

 

още от Култура