Крисия, Хасан и Ибрахим излизат на 15 ноември на сцената на Евровизия

Българските участници в Детската Евровизия Крисия, Хасан и Ибрахим ще са втори поред в участието си на големия финал на 15 ноември. Това определи жребият за стартовите позиции на песните, които се надпреварват за победата в Малта.

Финалът ще се предава пряко от 20:00 часа по БНТ1 и БНТ HD. Крисия, Хасан и Ибрахим излизат на сцената веднага след участниците от Беларус. Жребият за реда на представяне на песните бе изтеглен на случаен принцип. След това продуцентите оформиха стартовия ред, за да се избегне възможността еднотипни песни да звучат една след друга. 

Крисия, Хасан и Ибрахим започнаха днес репетициите си за голямата вечер. Шоуто ще се излъчва на четири континента, а в него освен България участие ще вземат още 15 държави. Победителят се определя по същия регламент, както и в конкурса Евровизия - печели този, който е събрал най-голям зрителски вот.

Ето процедурата за гласуване в няколко прости стъпки, описана от eurovision.bnt.bg:

Важно е да се отбележи, че от територията на България не може да се гласува за българската песен. Затова, ако се намирате в чужбина, можете да подкрепите Крисия, Хасан и Ибрахим ако:

1.) Ако се намирате в Армения, Беларус, Грузия, Италия, Кипър, Малта, Черна гора, Русия, Словения, Сърбия, Украйна, Холандия, Хърватия и Швеция. Трябва да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса, и да гласувате на изписаните на екрана телефони след края на последната конкурсна песен. Тук може да видите списък на излъчващите телевизии.

2.) Ако се намирате в чужбина, но извън някоя от участващите държави. Тогава ще можете да гледате конкурса на официалния сайт на Детската Евровизия. Връзката към прякото предаване се намира тук.

Гласуването ще става чрез изписаните на екрана инструкции за гласуване онлайн. Важно е да се отбележи, че победителят от гласуването на неучастващите страни няма да се добави към общия резултат, а ще излъчи собствен победител, който ще получи специална награда.

Опцията за онлайн гласуване ще бъде активна само извън участващите страни. Иначе хората, които се намират в 16-е участващи държави, ще могат да гласуват по традиционния начин, като за целта гласуват на телефонните номера, които местните телевизии изписват на екрана.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ