Газта поевтинява с нови 14%?

Газта поевтинява с нови 14%?

Газта поевтинява с нови 14%?

„За последното тримесечие на годината ще поискаме с над 14% понижение на цената на природния газ спрямо текущото”. Това каза пред БНР изпълнителният директор на "Булгаргаз" Петър Иванов.

Той обясни , че това намаление е продиктувано от понижението на цената на петрола и през текущото тримесечие.

„Преди месец, когато подадохме нашата първоначална прогноза, от тогава досега също се наблюдава такова понижение на цената на петрола на международните пазари. Този тренд предполага от началото на 2016 г. да позволи поне цената да не се повишава, което би означавало, че е много вероятно да има пак леко понижение на цената”, обясни Иванов.

„ От гледна точка на това, че ще има за пореден път намаляне на цената на природния газ, би следвало съвсем релевантно да има и някоя корекция в цената на ел. енергията, която НЕК би купувала от топлофикационните дружества т.е. индиректно с намалението на цената на природния газ се помага на НЕК”, допълни той.

Петьо Иванов каза още, че през зимата не се очакват проблеми с доставките на синьо гориво и допълни, че до средата на октомври "Булгаргаз" ще нагнети в газохранилището в Чирен планираните предварително близо 300 милиона куб. метра.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ