Тръгва първата кампания за свободен пазар на ток за бизнеса

Тръгва първата кампания за свободен пазар на ток за бизнеса

Тръгва първата кампания за свободен пазар на ток за бизнеса

Онлайн платформата за избор и смяна на доставчик на ток energienpazar.bg стартира първата по рода си у нас масова кампания за колективна регистрация на свободния пазар. Целта е обединяването на голяма група бизнес потребители, което да доведе до получаване на по-изгодни условия за снабдяване с електроенергия. 

Кампанията ще бъде насочена към бизнес потребителите в западна България. Всички заинтересовани фирми могат да се регистрират предварително, без обвързване. Заявки ще се приемат до 30-ти октомври, след което ще бъде проведена конкурентна процедура за получаване на оферти от алтернативни доставчици. След проучване на предложенията, всяка фирма ще може да реши дали желае да подпише договор с доставчика, дал най-изгодна оферта, разясняват инициаторите.

 „Очакваме в рамките на кампанията да се постигнат около 12-15% по-ниски цени за електроенергия в сравнение с цените, които фирмите плащат в момента на регулиран пазар“, заяви Венцислав Топузов, управител на интернет платформата.

 „Освен ефектът от отстъпка за количество, се надяваме колективната процедура да повиши доверието в свободния енергиен пазар тъй като информацията ще е бъде публично достъпна и клиентите ще получат еднакви условия.“, добави той.
 
Към момента в България, над 5000 стопански клиенти вече купуват ток по свободно договорени цени, които са значително по-изгодни от цените на регулирания пазар. Дори след последното ценово решение на КЕВР, свободния пазар остава по-добра алтернатива за бизнеса. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ