Да сменим диетата…

Да сменим диетата…

Да сменим диетата…

Наскоро се видях с една приятелка, която има добра позиция в добра компания и изобщо – живее и се развива напук на преобладаващата реалност. Въпреки тези очевидни предпоставки човек да се чувства удовлетворен, тя ми каза: „… напоследък не се храня с успехи!“ И така според мен формулира много точно състоянието, което витае наоколо. За повечето хора успехът и видимите резултати от работата са така естествено необходими, както храната, водата и въздуха. Замислих се и реших да се отклоня от пътя към светлия празник в края на Страстната седмица и да ви разкажа за храненето с успехи.

Искам от все сърце да пожелая на всички да „хапват“ повече успехи. Може и малки, но както знаем от гурме-кухнята – количеството не е всичко, а и апетитът идва с яденето. Опитвайте се да не подминавате нито едно нещо, с което сте се преборили; радвайте се на всичко, което сте създали с ръцете или ума си. Повече „сити“ от успехите си хора винаги могат да постигнат повече, отколкото тези, които напоследък са забравили вкуса им. Затова – влезте в кухнята на успехите, слагайте престилката, нахлупвайте шапката на the chef и… започваме да приготвяме успехи!

Вкусът на успехите е най-изисканият на този свят. В него има и горчиви нотки от неуспех, и една идея сладко опиянение, и щипка сол от неочакваното, а в голяма част от случаите – и люта амбиция, с която „готвачът“ иска да докаже себе си. И така, подберете внимателно съставките на успеха, търпеливо ги смесете и бъркайте до получаването на хомогенна смес от идеи, старание, усилия и творчество. Опечете на умерена фурна, гарнирайте дискретно с гордост и удовлетворение от свършеното и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО споделете с колеги и приятели. Преяждането с успехи не е вредно, но споделянето им вдъхновява за нови и нови…

Като при всяко блюдо успехът не винаги се получава от първия път. Това обаче не значи, че трябва да зарежете готвенето и храненето. Също както при другото готвене, колкото повече душа и сърце вложиш – толкова по-добър ще е резултатът. Успехите могат да се хапнат на една хапка или да ги имаш за много време напред, но задължително им се насладете. Глътка Настроение, поднесена и консумирана с успеха, винаги многократно усилва удоволствието и от двете…

Като епилог на току-що разказаната история мога само да допълня, че преди няколко дни отново се видях със същата приятелка и тя каза, че от последния път, когато в бизнес диетата ѝ липсваха успехи, нещата са се подобрили. Или поне тя е започнала да усеща отново вкуса им. А „гладът“ за успехи е така дълбоко заложен у всеки от нас, че трябва само да не ги оставяме да ни подминат. Рецептата всеки сам обаче трябва да си напише, а импровизацията е задължителна. Свикването с вкуса на малките успехи-предястия често пречи да преминете към основното блюдо – затова ви пожелавам: И повече глад за Големите Успехи!

Весели и благодатни Великденски празници!

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ