Какво сега е важно за България?

Какво сега е важно за България?

Какво сега е важно за България?

Диана Манева, член на управителния съвет на "Дженерали България Холдинг" и изпълнителен директор на на "Джи Пи Презастраховане"

Всяко общество има определени проблеми. Някои от проблемите в България са на дневен ред от дълго време. Според мен тежката ситуация в страната не е само защото сме в криза, а защото хората не виждат ясна визия как ще излязат от тази криза.

Основен приоритет на новото правителство трябва да бъде генерирането на ръст в икономиката, който да доведе до повишаване на доходите и откриване на нови работни места.

Също така едно от важните неща, които трябва да се случат, е държавата да бъде коректна към бизнеса. Вярвам, че за да успеем в бъдеще, трябва да спрем да се ровим в миналото и най-сетне да решим къде искаме да отидем. Важно е вече да загърбим емоциите и да върнем дебата към корена на проблема - икономиката. Хората са недоволни, защото нямат работа и доходите им са ниски. А причината е лошата среда за бизнес. Необходимо е изграждането на строга финансова дисциплина и максимална прозрачност на случващото се в държавата.

Искам да видя консенсус на политическите партии на кръгла маса независимо кой спечели изборите. Хората искат адекватна заплата, стабилност, адекватна здравна услуга, инфраструктура - това, което всъщност цивилизована Европа би трябвало да предложи на своите жители. В този смисъл е наложително всички ние активно да работим за възвръщането на растежа на икономиката и за привличане на нови чуждестранни инвеститори, да ги убедим, че бизнес климатът у нас се основава на стабилна данъчна политика, демократичен подход, компетентен човешки фактор. Нека Европа да разбере, че България може да спазва правила и да се развива.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ