Най-опасните животни на земята!

Най-опасните животни на земята!

Най-опасните животни на земята!

Задавали ли сте си въпроса кое е най-опасното животно в света? А знаете ли отговора? Днес ще ви представим десетте животни, които убиват най-много хора.

10. Мечката

На вид мечките изглеждат толкова сладки животни, че чак ни идва да се гушкаме с тях. Но ако ги срещнем в природата, дали ще мислим същото? Мечките са едни от най-опасните животни в света и нормално заемат десетото място в класацията.

Годишно между 5 и 10 души биват убити от мечки.

9. Акулата

Свикнали сме акулата да бъде представяна като едно от най-свирепите създания на планетата. Всъщност акулите не са толкова злобни, но едно е сигурно - те са жестоки убийци.

Годишно акулите убиват около 100 души.

8. Медузата

Медузата е интересно, но в същото време изключително плашещо създание. От големите и гнусни медузи до миниатюрните при допир пипалата могат да причинят  парализа, която да предизвика сърдечен удар.

Годишно загиват около 100 души след допир с медуза.

7. Хипопотамът

Хипопотамът е голямо безскрупулно животно, живеещо във водата и сушата. Най-често се среща в Африка. Устата му може да се отвори до 1,2 метра и да се затвори със силата на чук. Като цяло хипопотамът напада само ако почувства, че е заплашен. Тогава се превръща в безмилостен хищник. 

Годишно от захапката на хипопотама загиват между 100 и 150 души.

6. Слонът

Въпреки дружелюбния вид и интелигентността слоновете са известни с атаките си без предупреждение и понякога убиват даже гледачи, които се грижат отдавна за тях. Като имаме предвид, че това е най-голямото земно животно и че притежава огромни бивни, му отреждаме шестото място.

Годишно между 300 и 500 души буквално биват прекършвани от слона.

5. Крокодилът

Крокодилът, който най-често се среща в Австралия и Африка, е едно от най-смъртоносните животни на земята. Той има невероятна бързина, хитрост и огромни челюст, които трошат кости с лекота. Крокодилът е известен с това, че може да не яде с месеци, но може и да изяде наведнъж малък хипопотам.

Годишно крокодилът убива между 600 и 800 души.

4. Дивите котки

Животни като лъв, тигър и ягуар са невероятно бързи и хитри. Със сигурност ще бъдете заловени от тези котки, ако се опитате да избягате. Специалисти предупреждават в никакав случай да не се бяга от тях, ако случайно ги срещнете в природата. Те съветват да се изправите с лице, да издавате звуци и ако имате палто, да го разтворите, за да изглеждате по-големи.

Годишно дивите котки убиват около 800 души.

3. Скорпионът

Той е най-малкото животно от изброените до сега. Но скорпионът има скрито оръжие – смъртоносна отрова, скрита в резервоар на върха на опашката, изстрелвана от жило. Жертвите на скорпиона са толкова много поради факта, че повечето ужилвания стават на места, отдалечени от медицинска помощ.

Годишно от отровата на скорпиона загиват между 800 и 2000 души.

2. Отровни змии

Повече от 450 вида змии са отровни, а 250 са способни да убият човек. Това прави змиите изключително опасни. Те нападат най-вече в Африка, Азия и Северна Америка. Хората са истинска плячка на отровните змии заради кръвообръщението. Веднъж попаднала в кръвта при ухапването, отровата засяга цялото тяло.

Годишно умират межу 50 и 125 000 души.

1. Комарът

Сигурно не сте очаквали най-големият убиец на света да бъде комарът. Но той е способен да разпространява болести изключително бързо и ефикасно, затова си пробива път до първото място. Най-често срещаните болести, които това насекомо разпростанява, са малария, жълта треска, денга, западнонилска треска.

Жертвите на комара годишно са в порядъка на 2-3 милиона.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ